Nieuws / Blog

Dakplaten liggen, ondanks zware wind!

Nieuws / Blog >>
De dakplaten zijn gelegd. Het dak is helemaal dicht gelegd met een soort aluminium golfplaten waarover straks weer isolatieplaten komen te liggen. Het was een zware job om ze goed op hun plek te krijgen door de harde wind van de afgelopen weken. Gelukkig is alles zonder ongelukken gelukt, want waaien kan het goed boven op de dam. Ook zijn de timmerlieden begonnen aan het timmerwerk. Alle ronde gedeeltes worden helemaal afgetimmerd met hout. Als eerste wordt er een geraamte om het staalwerk gezet waarna de planken erop geschroefd kunnen worden. Het gebouw begint nu al aardig op het plaatje te lijken. Als het allemaal goed gaat staat het pand over 4 weken helemaal in het hout.

Aan de achterzijde van het pand staan nu de 8 betonbakken welke voorzieningen als toiletten, opslag, technische ruimte en personeelsruimte gaan herbergen. 1 Betonbak wordt helemaal ingericht voor de buitensporters met toiletten, douches, wasbakken en lockers voor eventuele waardevolle zaken op te bergen. De ruimte wordt betegeld met geglazuurde tegels in diverse groentinten. Naast de ingang van deze faciliteit komt een afspoelplaats voor mountainbikers en natuurlijk voor de kiters.

De afgelopen week is de betonboorder de hele week druk geweest om overal in de betonbakken gaten voor leidingdoorvoeren te boren. Er moesten doorvoeren geboord worden voor het elektrisch en voor de waterleidingen. In totaal zijn er ongeveer 160 doorvoeren geboord wat een hele klus is in dat harde beton.

De betonbakken worden zowel aan de binnen- als aan de buitenkant ingepakt in containerwanden van echte dus gerecyclede zeecontainers. Dit wordt zo wel een bijzondere look vanuit de natuur een knipoog naar het havengebied wat vanaf het dak duidelijk zichtbaar is.

Afgelopen week hebben we ook het servies uitgekozen, het bestek en het glaswerk. Blijkt altijd weer moeilijker dan je denkt. De keuze is zo groot maar uiteindelijk hebben we toch veel kunnen vinden wat in onze ogen goed bij het concept past. We weten  pas echt of we de juiste keuzes hebben gemaakt als de gerechten op de borden liggen dus dat is nog even afwachten.

Laatst vernieuwd: 05/12/2011 om 12:08

Terug