Nieuws / Blog

De bouw loopt ten einde...

Nieuws / Blog >>
Ondanks de mist en de lage temperatuur overdag draait de vloerverwarming overdag nagenoeg alleen op de zonneboiler panelen welke op het dak staan. Wanneer ook het zonnetje achter de wolken in zee zakt vult de warmtepomp met z’n 11 boringen van 95 meter de benodigde warmte toe aan het boilervat.
 

De lange ronde bank staat al helemaal in het hout. En zoals verwacht was dit ook weer niet eenvoudig. Alle delen staan onder bepaalde gradenhoeken uitgetekend en zo moeten ze dus ook tegen de wanden worden gezet. Echter zijn de wanden bij Aan Zee natuurlijk geen van allen recht of rond maar ook nog eens conisch. Met veel passen en meten en uiteindelijk met een mooi effect is de bank toch bijna afgekomen. Nu de mallen voor de kussens in orde maken zodat deze ook op hun plaats kunnen.

En ja hoor de lampen klus is ook bijna geklaard. Alle speciaal aangebrachte bevestigingspunten moesten eerst uit de spuitlaag gepunnikt worden om er vervolgens de snoeren aan op te kunnen hangen. Doordat iedere lamp op een andere hoogte komt te hangen moeten alle stekkers en fittingen er ter plaatse opgezet worden wat het Hoogenboom lampenteam aardig aan de gang houdt.

De keuken is geplaatst. Het was nog een hele kunst om het 6 meter lange rvs werkblad binnen te krijgen maar hierbij hadden we alleen last van de lengte en niet van het gewicht. Het was een grotere klus om het fornuis en de grill op hun plek te krijgen.  Maar na veel nadenk-, til- en krikwerk zijn beide kunstwerken op hun sokkel terecht gekomen.

De bouw loopt nu echt naar het einde. Donderdag is iedereen binnen eruit en dan kunnen we gaan schoonmaken. De opening komt steeds dichter bij en natuurlijk begint de spanning nu echt bij iedereen te stijgen.

Laatst vernieuwd: 05/12/2011 om 12:41

Terug