Nieuws / Blog

De dagen worden korter

Nieuws / Blog >>
Het is een drukte van jewelste op de bouw. Aan alle kanten zie je nu echt van alles gebeuren. De mannen van Hoogenboom electra zijn druk met draden trekken dus dat betekend dat ze alle leidingen er al in hebben zitten. Echt van dat werk waar je eigenlijk niets van ziet en wat een hoop tijd kost. Maar zonder brand is er straks geen lamp.
 
Vroegh en Hobbel hebben de gehele vloerverwarming er al in liggen enkele kilometers met slang welke alweer snel zijn afgedekt met een laag beton om beschadigingen tegen te gaan. De leidingen staan allemaal onder druk zodat wanneer het toch fout mocht gaan de lekkage snel geconstateerd kan worden.
Verder is de warmtepomp al geplaatst en ook het warmwatervoorraad vat om te zorgen dat we straks voldoende door onze aarde warm gestookt water hebben.
 
Tegelzetter Tanis plakt ondertussen ook alles vol. De buitensportruimte, de personeelsruimte, de toiletten, het invalidetoilet, de keuken en de spoelkeuken. Dit is echt zichtwerk!
 
Hametec heeft een groot gedeelte van de containerwanden al geplaatst. Zowel binnen als buiten zijn cointainer wanden geplaatst welke afkomstig zijn van afgekeurde containers. Bij Hametec in mondtfoord hebben ze deze volledig gedemonteerd en op maat gemaakt.
 
En natuurlijk de mannen van van Reek die ondertussen met drie teams timmerlieden bezig is om het houtwerk in elkaar getimmerd te krijgen. De bergen hout blijven maar aangevoerd worden maar ze verdwijnen vervolgens weer net zo hard tegen de wanden op, tegen hetplafond, tegen de wanden voor de banken en niet te vergeten natuurlijk gewoon ook als deuren.
 
Buiten wordt er door Langestraat veel zand verzet en er is al veel zand verzet. Momenteel is er al 4000 m3 zand aangevoerd maar het verdwijnt als sneeuw voor de zon in de vlaktes rond het gebouw. De verwachting is wel dat er de komende weken nog aardig wat zand moet worden aangevoerd. Vandaag is de vlakte voor het terras volledig uitgevuld zodat maandag de terassenleggers aan de slag kunnen.
 
De Voornse dakdekkers hebben de afgelopen week ook al aardig wat weggeplakt en zijn nu bijna waterdicht en dat is natuurlijk ook erg belangrijk. Het gehele dak is geisoleerd en beplakt met de eerste lagen.
 
Verder zijn de vloerenleggers, de grondboorders, de waterrijders, de puienplaatsers, de openhaarden man ook natuurlijk gewoon tussendoor aan het werk.
 
Dit heet drukte op de werkvloer!
 

Laatst vernieuwd: 05/12/2011 om 12:07

Terug