Nieuws / Blog

De laatste loodjes

Nieuws / Blog >>
De grondwerkers blijven af en aan rijden om het nieuwe duin te vormen. De timmerlieden blijven  hout aan voeren  en het tegen de gevel aan schroeven en de loodgieter is druk met alle leidingen aan te sluiten van alle duurzame systemen.
Eindelijk is de laatste plank gezet van het gevelprofiel. Alle ronde vormen en schuine zijdes maken het voor de timmerlieden niet gemakkelijk om de gevel af te ronden. Afgelopen week is dit punt eindelijk gehaald. De rondingen, welke doorlopen in de uitkijktoren,  zijn nog slechts voorzien van de grondhout maar dit is ook wel het ingewikkeldste werk. Hierna worden deze bezet met houtdelen welke netjes evenwijdig aan elkaar worden gezet tot aan de top van de toren. De trap treden zijn gelegd zodat nu het hoogst beloopbare gedeelte bereikt kan worden.

Op het kleine stukje vlakke dak zijn de zonneboilers geplaatst. Deze zorgen voor het warme water en aanvullend voor aanvulling op de vloerverwarming. Qua gevoel zal het niet uitmaken, maar de buitensporters die straks gebruik gaan maken van de douches zullen volledig “groen” douchen. Het douchewater is gedeeltelijk verwarmd met zonnewarmte en/of aardwarmte.
Deze week was ook een smakelijke week. Het gehele keukenteam heeft hard gewerkt aan de menukaart en we hebben dus ook mogen genieten van de presentatie hiervan. Heerlijke gerechten uit de zee en natuurlijk ook van de weiderunderen. Een genot voor het oog en zeker voor de tong. Bijpassend zijn ook de wijnkeuzes gemaakt. Een groot gedeelte van de wijnen komt straks van het vat. De kwaliteit van deze wijnen is zeer goed en qua duurzaamheid scoren ze zeer hoog.

Het keukenteam is goed bezig met deze mooie en lekkere gerechten. Voor het echte gastheerschap zoeken we nog steeds een toevoeging maar we gaan ervanuit dat we dit voor de opening echt voor elkaar hebben.

Laatst vernieuwd: 05/12/2011 om 12:05

Terug