Nieuws / Blog

Er wordt keihard gewerkt!

Nieuws / Blog >>
Afgelopen weken zijn weer voorbij gevlogen. Het gebouw begint nu echt zijn vormen te krijgen. De wanden welke opgetrokken worden met hout beginnen te groeien. Eerst wordt er een geraamte geplaatst van houten balken waar vochtwerend folie tegenaan gezet wordt en daarna wordt de gehele gevel van platen voorzien. Wanneer de vormen helemaal met platen zijn afgewerkt dan wordt de uiteindelijke schil van houten delen er tegenaan gezet. Dit wordt nog een hele uitdaging voor de timmerlieden daar de gevel natuurlijk volledig rond is en de delen moeten ook nog eens schuin gemonteerd worden. Het wordt echt een mooi staaltje vakmanschap.
 
Op de vloer is ondertussen de basis uitgezet voor de glazen pui. De pui welke rondloopt bestaat uit glasplaten van 1,2 meter breed en de hoogste wordt 4,6 meter hoog. Er is de afgelopen periode veel zand aangevoerd voor het vormen van de paden en het terras. In totaal moet er ongeveer 4500 m3 aan zand aangevoerd worden dus dat worden nog wel een paar ritjes. De grondwerker is alles aan het voorbereiden om het zand aan te gaan vullen tegen de betonwanden zodat je straks vanaf het parkeerterrein zo over het dak kan lopen en kan genieten van het weidse uitzicht.
 
Verder zijn de eerste grote betonnen putten geplaatst waar straks het afvalwater wordt opgeslagen voordat het helofytenveld in wordt gepompt. Het helofytenveld is een soort rioolzuiveringsinstallatie maar dan op natuurlijke wijze. Voor het helofytenveld wordt er een kuil gegraven van 20 meter lang en 10 meter breed. Hierin wordt een soort dik vijverfolie gelegd wat weer bedekt gaat worden met grind zand en grond. In deze lagen komen buizen te liggen met gaatjes erin waardoor later het vuile water in de lagen wordt geperst. Boven op alle lagen worden planten geplant welke het werk moeten gaan doen. De planten gaan er voor zorgen dat de afvalstoffen worden afgebroken zodat het water wat uiteindelijk aan het einde van het veld nog over is volledig gezuiverd is.

De leidingen voor de warmtepomp zitten ondertussen ook in de grond. In totaal zijn er 11 putten geboord van elk 100 meter diep. In deze putten hebben ze slangen laten zakken waardoor straks de geleidingsvloeistof wordt gepompt voor verwarming en ook koeling van het pand. In totaal is er dus 2,2 km slang de grond ingegaan. Zand er over en je ziet er nu dus helemaal niets meer van.
Helaas hebben we niet de juiste lampen kunnen vinden voor het paviljoen. Dus de oplossing is om ze dan zelf maar te laten maken. Er moeten in totaal 206 lampen aan het plafond komen en deze worden allemaal voorzien van ledlampen. We hebben een Italiaanse glasfabriek gevonden welke nu de rode, blauwe, gele, groene en witte lampenkapjes  speciaal in het juiste formaat voor ons gaat produceren.

Laatst vernieuwd: 05/12/2011 om 12:07

Terug